tiistai 29. toukokuuta 2012

Mysteerihuivi

Mysteerihuivini on valmis!
Sain sen eilen illalla valmiiksi ja tänään laitoin pingottumaan. 
Huivissa oli päättelykerroksella 587 s. ja helmiä työhön tuli 944 kpl =D
Kuvassa nuo helmet ei kyllä oikein näy, mutta kyllä ne siellä ovat =)
Pingotus ei ihan huippuluokkaa ole, kun en jaksanut lavittää kahta alustaa (joo, olen laiskalla tuulella), mutta noinkin huiville tuli kokoa 1mx1m



Tänään tuli taas postin mukana uusia ristipistoja, kohta on näistäkin varasto loppuiäksi =D




Sain myös osan aidan takana olevista rikkaruohoista vihdoin raivattua, mutta kyllä sinne vielä tekemistä jäi =P

Huomenna menee duunissa koko päivä joten illalla ei ehdi mitään tekemään. Torstaina on poikasten kevätjuhlat, molemmat tietenkin samaan aikaan. Miten mä voin olla kahdessa paikassa samaan aikaan? Molemmissa haluaisin olla, kun on esikoisen ensimmäinen koulun kevätjuhla ja kuopuksen viimeinen tarhan kevätjuhla. No josko saatais appiukolta videokamera lainaan, niin isäntä menee sen kameran kanssa esikoisen juhlaan ja minä meidän kameran kanssa kuopuksen juhlaan =D

Josko vielä muutama silmukka tai pisto vielä tälle illalle ja sitten nukkumaan.


Elämää pitää tarrata liepeestä ja sanoa:
"Mukana ollaan. Antaa mennä!"

-Maya Angelou

maanantai 28. toukokuuta 2012

Uusin hurahdus

Nyt on sitten työn alla myös ristipistoja =D

Viimeviikon torstaina tuli postissa tällainen


 Nyt se on edistynyt jo tähän vaiheeseen


 Tänään posti toi tullessaan tällaisen =)



Mysteerihuivi on ottanut oman osansa ajasta, tässä viimeisin kuva kolmos kaavion jälkeen


 Viidennestä ja viimeisestä kaaviosta puuttuu vielä 4 kerrosta... pitkää kerrosta.

Snyltä saaduista miami langoista valmistui kesäkassi, lankaa jäi vielä joten vielä jotain pientä niistä saan tehtyä.



Nyt josko sitten jaksaisin tahkota tuon mysteerin päätökseen, ensi lauantaina alkaisi sitten kesämysteeri =D siihen pitäisi lanka vielä valita.



"Jos ihmisen mieli on venynyt käsittämään uuden
ajatuksen, se ei enää palaa entiseen kokoonsa."

Kevään viimeinen

Kevään viimeisen, taasen niin herkullisen, paketin sain hyppysiini tänään. Perjantaina jo sain ilmoituksen isokokoisesta kirjeestä, mutta vasta tänään oli postista noudettavissa. Suoraan töistä pyyhälsin hakemaan pienemmän poikasen tarhasta ja sitten postille. 

Mahtavan paketin on taasen Nipi minulle kasannut =)



Kaksi kerää isoveikkaa, melko sopivissa väreissä, vai mitäs olette mieltä?! Tavallisia ja ässä lakuja, kesäisiä nenäliinoja, kortti, pinkkejä shampanjalaseja ja pipo synttärilahjaksi =)

Isoveikoista tulee luultavasti sukat ja/tai lapaset minulle.
Lakut pistin jemmaan ja herkuttelen yön pimeinä tunteina, kun poikaset nukkuvat ;) 
Nenäliinoille varmasti käyttöä torstaina, silloin on pienemmän poikasen viimeinen tarhan kevätjuhla, syksyllä alkaa sitten koulutaival. 
Mehän voidaan sitten ensi viikonloppuna juhlistaa esikoisen ensimmäistä todistusta ja juoda juhlavasti juomat noista laseista, pitääkin ostaa sitä lasten shampanjaa!
Pipo on mahtava, en yleensä pidä pipoja, koska ne eivät mielestäni minulle sovi, mutta tuo pipo kyllä sopii minulle =O Täytyy vaan sekin pistää jemmaan odottamaan viileämpiä ilmoja ja sen verran hyvään jemmaan ettei poikaset käy sitä nappaamassa, sen verran ihastuneita huutoja kuului, etten yhtään ihmettelisi jos pipo löytyisi jomman kumman päästä =D

Kiitos Nipi tästä keväästä, tulen tutustumaan blogiisi tarkemmin. Äsken vain pikaisesti vilkaisin, mutta silti heti heräsi kysymys, mistä sinä ostat noita ihania kankaita?



Hyvää mieltä

Kevään sny kierroksella lähettelin paketteja Nillalle.

Nilla jakoi hyvää mieltä maaliskuun lopulla ja haastoi minut mukaan =) Lupasin tämän blogiini laittaa, kunhan kierros on loppu, joten tässä tulee asioita jotka tuovat minulle hyvää mieltä.


Kesä
Nautin lämmöstä, auringosta ja grilli ruoasta.

Lapset
On mahtavaa seurata lasten kasvua ja kehittymistä itsenäisiksi ihmisenaluiksi.
Toki huonojakin päiviä sekaan mahtuu, mutta niistä ei puhuta tässä ;)

Mies
On rakastava ja rakastettava. Jaksaa oikkujani ja lankojani ;)

Käsityöt
Hermo lepää kun saan tehdä käsilläni. Huomaan vieroitusoireita, jos menee päivä etten ehdi mitään tekemään.

Koti
Meillä on mukava koti, vaikkakin yleensä aina sekainen, siellä on hyvä olla.

Ystävät
Ihanat ystävät, mutta joita tulee nähtyä aivan liian harvoin.

Neuleharput
Neulova (ja pistoileva) porukkamme, jotka tapaavat vähintään kerran kuussa ja höpisevät verkossa päivittäin.

Loma
Lomalla voi tehdä mitä haluaa, en koskaan suunnittele liian tarkasti mitä aion tehdä. Lomalla elän päivä kerrallaan ja teen mikä milloinkin tuntuu hyvältä.

Piha
Oma pieni piha, jossa viihdyn kesäisin paljon.

Uuden oppiminen
Kun opin jotain uutta, innostun ja nautin siitä paljon.




"Listaa asioita, jotka tuovat hyvää mieltä. Ihan sekalaisessa järjestyksessä. Haasteeseen kuuluu jakaa vähintään kymmenen hyvän mielen asiaa (jos saa haasteen uudelleen, niin ainakin viisi lisää). Anna eteenpäin viidelle bloggaajalle. Kerro heille, että ovat saaneet haasteen, sekä mainitse haasteen antaja postauksessasi (linkitä, jos hänen bloginsa on julkinen)."

Hyvää mieltä kaikille!

Haastan hyvän mielen jakoon:
Koitan joku ilta malttaa pysähtyä päivittämään blogiani enemmän. Pitäisiköhän ihan opetella pysähtymään aina, kun jotain kirjoittamisen arvoista tapahtuu. Tuntuu että jää paljon merkityksellisiä asioita kirjoittamatta, kun aina on kivempi tehdä jotain muuta kuin päivittää blogia.
Nyt aikaani on vienyt terassin teko, talkoilla aitojen korjaaminen sekä mysteerihuivi, siitä on pakko kirjoittaa heti kun saan sen pingottumaan ja saan siitä kuvan. Neljä kerrosta olisi vielä neulottava, ennen kuin pääsen päättelemään. Neljän kerroksen neulomiseen saa varata 2 tuntia aikaa ja päättelykerrokseen menee varmaan tunti. Jos tänään sataa kun pääsen töistä kotiin, on huivilla toivoa valmistua, muuten aion touhuta pihalla. Aidan takaa pitää käydä repimässä rikkaruohoja pois, kun kovaa vauhtia tunkevat meitin puolelle. Ja pari kesäkukkaa voisi vielä laittaa etupihalle =)
Minut kasvatettiin vaistoamaan, mitä minulta odotettiin
ja olemaan odotusten mukainen. Meni kauan ennen kuin
opin olemaan arvioimatta itseäni jonkun toisen silmin.
-Sally Field

maanantai 7. toukokuuta 2012

Perillä!

Nyt voidaan Sny huokaista helpotuksesta!
Huhtikuun paketti löysi tiensä perille =)
Ja mikä herkullinen paketti onkaan!
 

Miami lankaa ihanan herkullisissa väreissä, rasia jonka sisältä paljastui herkku suklaata, ihan ehdottomia herkku pistaaseja ja ihana rannekoru! Rasiassa kiertää teksti: "Friends are daisies in the garden of life" =)

Langat houkuttelevat tekemään kesäkassin, värikkään kesäkassin =)



Tässä rannekoru lähempää, huomaattekos kuinka se on juuri minun ranteeseen tehty ;)
Rannekorussa oli kiinni lappu jossa luki: "Tämän korun helmet on tehty kirjasta: Salainen rakkaus, Lucilla Andrews, vuonna 1974" 
Lapun takana oli nimikirjaimet, oletko Sny tehnyt tämän itse? Tykkään, koru on hauska eikä ihan heti varmaan samanlaista tule vastaan =)

Kiitos Sny!

sunnuntai 6. toukokuuta 2012

Elvis

Yksi perheenjäsen on jäänyt esittelemättä.

Tässä hän on, Elvis The Matonen





Hän on kolumbian sateenkaariboa. Ikää ystäväisellämme on n. 6 vuotta. Tietojeni mukaan hän oli 2 vuotias, kun hain hänet meille vuonna 2008. Vuosi sitten tammikuussa Vanhempi matosemme Leevi kuoli n. 12 vuotiaana. Hän oli miehelläni aivan vauvasta asti =) Leevin kuoleman jälkeen sain todistaa, etteivät käärmeet mitään tunteettomia matelijoita ole. Näin Elviksen etsivän kaveriaan ja kuulin itkua =( Elvis kolusi ympäri teraariota ja tutki joka ikisen nurkan ja kolon ja itki etsiessään. Itku on sellaista viheltävää ääntä, jota en muuten ole kuullut matosten pitävän. 
Varsin seurallisia nämä otukset ovat, kuten kuvistakin huomaatte. Menin ottamaan valokuvaa puun päällä köllivästä matosesta ja jo hetken päästä piti tulla lähempää haistelemaan, mitä terraarion ovella oikein tapahtuu =)

lauantai 5. toukokuuta 2012

Kurkistus käsityöhuoneeseeni

Sain siis oman huoneen =)
Tässä kurkistus sinne



Ja ei, tässä ei suinkaan ole kaikki lankani =D

Tämä huone siis toimii myös vierashuoneena pitkänmatkalaisille.

perjantai 4. toukokuuta 2012

Ei ihan vielä

Tänään oli postilaatikkoon ilmestynyt ilmoitus isokokoisesta kirjeestä, mutta vasta maanantaina noudettavissa =(
Uskoisin tämän kuitenkin olevan kauan matkaa tehnyt Sny paketti... toivottavasti. Meinaan kyllä harmittaa jos paketti on johonkin hukkunut =(  Joten Sny, vielä viikonloppu joudutaan jännittämään =)

Nytkään en kovin kauaa malta tässä istua ja kirjoitella, kova hinku neulomaan. Osallistuin mysteerihuiviin jonka seuraava vihje tulee lauantaina (siis huomenna!) ja ensimmäisestä kaaviosta olisi vielä kymmenen kerrosta neulomatta. Juu, kyllähän ne nopsaan tekee, mutta viikonloppuun on suunniteltu muutakin kuin neulomista. Meinataan rakentaa terassi tuohon meidän takapihalle, niin kelpaa sitten kesällä grillailla (niin ruokaa kuin nahkaakin), neuloa ja nauttia kaffia ja ja ja =)

Mulla on ollut taas pahemman puoleinen startiitti, 5 huivia aloitettuna, eipäs kun 6 =/ Kuka nämä kaikki tekisi loppuun? Kova hinku olisi saada myös Sylvi aloitetuksi, toki se viime syksynä aloitettu hupputakkikin on vielä kesken. Josko nyt tekisin sen päätöksen, että sylviä en aloita ennen kuin hupputakki on valmis ja yhtään huivia ei aloiteta ennen kuin vähintään 3 nyt aloitetuista on valmiina =D Kattokaa vaan, jo seuraavassa postauksessani kerron aloittaneeni jotain, mutta mitään ei kuitenkaan ole valmistunut =D

Mutta nyt neulomaan, huomenna ei juurikaan taida ehtiä =)



Jokaiseen tekoon ja tekemättä jättämiseen liittyy valinta siitä,
mikä on tärkeää ja mikä vähemmän tärkeää.

-Brian Tracy